VLADIMPEKS

Viskas apie prekes



Ką reikia žinoti apie šaldytuvus?


  • Tipai. Š aldytuvai, pirmiausia, būna įmontuojami arba pastatomi laisvai. Jie būna vienų arba dvejų durų, su šaldikliu viršuje arba apačioje, arba be šaldiklio skyriaus. Patys brangiausi šaldytuvai yra amerikietiško tipo "Side-by-side" šaldytuvai.

  • Paviršius. Dažniausiai būna baltas arba nerūdijančio plieno paviršius. "SmartSteel" paviršius ypatingas tuo, kad nerūdijančio plieno paviršius yra padengtas specialiu sluoksniu, kuris mažiau braižosi, yra lengviau valomas ir palieka ne tokius ryškius pirštų atspaudus.

  • Energijos klasė. Ji parodo, kokios yra elektros sąnaudos.  Mūsų parduodamų šaldytuvų energijos klasė dažniausiai būna A, A+ arba A++. Kuo daugiau pliusų, tuo elektros sąnaudos mažesnės.

  • Talpa. Š aldytuvo talpa gali būti nurodyta bendroji arba naudingoji. Mes nurodome naudingąją talpą, kuri parodo kiek litrų maisto galima sutalpinti.

  • Valdymas. Jis gali būti mechaninis, elektroninis arba sensorinis. Mechaninis tai valdymas keliais mygtukais tik svarbiausias funkcija, elektroninis- valdymas mygtukais daugelio funkcijų, sensorinis- tai elektroninis valdymas liečiant ekraną.

  • Nulinė zona. Tai skyrius, kuriame yra optimali drėgmė, o temperatūra yra 0 laipsnių. Taip maisto šviežumas, vitaminai, skonis ir išvaizda išlieka 3 kartus ilgiau. Tam labiausiai tinka vaisiai ir daržovės, mėsa, žuvis ir pieno produktai.

  • Matmenys. Nurodomas šaldytuvo aukštis (A), plotis (P), gylis (G).

  • Svoris. Prekė turi brutto ir netto svorius. Brutto masė yra prekės svoris be priedų, netto masė- prekės svoris su priedais.

  • Specialios funkcijos:
  • "NoFrost". Tai sistema "be šerkšno". Š erkšnas nesusidaro nei ant sienelių nei ant maisto produktų. Nebereikalingas atitirpinimas.
  • "SmartFrost"- šaldiklio vidaus sienelės ir šaldomi produktai žymiai mažiau apsitraukia šerkšnu, todėl atitirpinti reikia žymiai rečiau.
  • "SuperFrost"- greito užšaldymo funkcija.
  • "DuoCoolong"- šaldiklio stalčiai valdomi atskirai, juose gali būti visiškai skirtingi temperatūriniai rėžimai.
  • "VarioSpace"-ištraukiami stalčiai ir stiklinės lentynėlės.
  • "Coolmatic"- greitojo šaldytuvo atvėsinimo funkcija. Reikalingas dideliam maisto kiekiui atvėsinti per trumpą laiką.
  • "Frostmatic"- greitojo šaldymo rėžimas šaldiklyje. Maistas greitai užšaldomas, todėl išsaugojamos vertingos savybės.



Ką reikia žinoti apie šaldiklius?


  • Tipai. Š aldikliai būna arba vertikalūs su šaldymo stalčiais arba horizontalūs- šaldymo dėžės.

  • Energijos klasė. Ji parodo, kokios yra elektros sąnaudos.  Mūsų parduodamų šaldiklių energijos klasė dažniausiai būna A, A+ arba A++. Kuo daugiau pliusų, tuo elektros sąnaudos mažesnės.

  • Talpa. Š aldiklio talpa gali būti nurodyta bendroji arba naudingoji. Mes nurodome naudingąją talpą, kuri parodo kiek litrų maisto galima sutalpinti.

  • Š aldymo galia. Parodo, kiek kilogramų maisto šaldiklis yra pajėgus užšaldyti per 24 valandas. Kuo didesnis kilogramų skaičius, tuo didesnis šaldiklio pajėgumas.

  • Matmenys. Nurodomas šaldytuvo aukštis (A), plotis (P), gylis (G).

  • Specialios programos.
  • "NoFrost". Tai sistema "be šerkšno". Š erkšnas nesusidaro nei ant sienelių nei ant maisto produktų. Nebereikalingas atitirpinimas.
  • "SmartFrost"- šaldiklio vidaus sienelės ir šaldomi produktai žymiai mažiau apsitraukia šerkšnu, todėl atititrpinti reikia žymiai rečiau.
  • "SuperFrost"- greito užšaldymo funkcija.
  • "DuoCoolong"- šaldiklio stalčiai valdomi atskirai, juose gali būti visiškai skirtingi temperatūriniai rėžimai.
  • "FrostControl" suteikia ypatingą apsaugos funkciją: jei nutrūksta energijos tiekimas, ekranėlyje yra rodoma aukščiausia temperatūra, kuri buvo pasiekta šaldiklio skyriuje.
  • "StopFrost"- būna šaldymo dėžėse, dėl jos maisto produktai ir sienelės 70% mažiau apsitraukia šerkšnu.


Ką reikia žinoti apie orkaites?


  • Tipai. Būna dujinės ir elektrinės orkaitės. Š iuo metu populiariausios elektrinės orkaitės, nes turi daugiau pranašumų, t.y. turi daugiau funkcijų, lengviau valomos ir pan.

  • Energijos klasė. Ji parodo, kokios yra elektros energijos sąnaudos. Dažniausiai orkaičių energijos klasė būna A.

  • Talpa. Parodo, kiek litrų maisto telpa orkaitės viduje.

  • Valdymas. Modernios elektrinės orkaitės valdomos elektroniniu būdu. Viryklės valdymo skydelyje įrengtas ekranėlis su elektroniniu programatoriumi ir orkaitės temperatūros rodytuvu. Programatoriumi galima nustatyti, kad orkaitė automatiškai įsijungtų ir išsijungtų, pasirinkti kepimo režimą. Tai patogu ir taupo elektros energiją.

  • Daugiafunkcės orkaitės. Jos turi apie 8-10 gaminimo (kaitinimo) rėžimų.  Galinėje jų sienelėje yra  konvektorius, kuris cirkuliuoja orą orkaitėje. Konvektorius orkaitėje šilumą paskirsto tolygiai, todėl kepiniai niekada neperkepa ir nepridega ir iškepa greičiau.


  • Daugiafunkcės garų orkaitės. Tai orkaitės kai tradiciniai kaitinimo būdai derinami su karštų garų  funkcija. tuo metu orkaitė įkaitinama iki 96 laipsnių, o vėliau temperatūra reguliuojama pagal gaminamą patiekalą. Tokiu būdu geriausia gaminti žuvį, mėsą, daržoves, virtinius ir ryžių patiekalus.

  • Pirolitinės orkaitės. Tai orkaitės turinčios pirolizės sistemą, t.y. savaiminio išsivalymo funkciją, kurios metu maisto likučiai 500 laipsnių temperatūroje virsta pelenais ir atvėsusios orkaitės vidų reikia tik išvalyti drėgna šluoste ar išsiurbti dulkių siurbliu. Toks valymas patogiausias ir paprasčiausias.

  • Kaitinimo būdai. Paprastesnėse orkaitėse naudojami tradiciniai kaitinimo būdai, tokia kaip kaitinimas iš viršaus arba apačios. Modernesnėse orkaitėse atsiranda tokie kaitinimo būdai kaip žiedinis kaitinimas(praverčia šildant maistą), grilis, ventiliavimas, kepimas garuose, mikrobangos bei šių kaitinimo būdų tarpusavio derinimas, tokiu būdu galimos įvairios maisto kepimo variacijos, pavyzdžiui iškart kelių patiekalų gaminimas ir pan.


Ką reikia žinoti apie kaitlentes?


  • Tipai. Kaitlentės būna dujinės, elektrinės arba mišrios. Elektrinės kaitlentės gali būti indukcinės. Tai reiškia kad energija paduodama tiesiai į gaminimo indo dugną. Š iluma kaupiasi tik gaminimo indo viduje, o pati kaitvietė neįkaista. Maistas pašildomas itin greitai ir nepridega.

  • Paviršius. Kaitlentės paviršius gali būti emaliuoto plieno, aliuminio lyginio, stiklo arba stiklokeramikos. Naujuose kaitlenčių modeliuose naudojamas stiklo arba stiklokeramikos paviršius, kuris mažiau braižosi.

  • Kaitvietės. Dujinių kaitlenčių degikliai būna įvairių dydžių, būna trigubos arba dvigubos ugnies degiklių. Puodai statomi ant specialių laikiklių, pagamintų dažniausiai iš ketaus. Elektrinių kaitlenčių katvietės taip pat būna skirtingo dydžio, jos centimetro tikslumu atitinka puodo ar keptuvės dydį. Būna dvejopo ir trejopo ploto, ovalių kaitviečių, tam kad kiekvienas pagal savo gaminimo poreikius rastų sau tinkamą kaitlentÄ™. Naujausios kartos kaitvietės žymimos pliusais, o puodas turi uždengti jį, tuomet visas puodas ar keptuvė tolygiai kaista, nepriklausomai nuo dydžio.

  • Specialios funkcijos.
  • Laikmatis- juo gali būti nustatoma kaitviečių gaminimo trukmė. Pasibaigus numatytai trukmei, pasigirsta garso signalas, kativietė automatiškai išjungiama.
  • Liekamosios šilumos rodmenys- ši sistema parodo kuri kaitvietė dar yra karšta. Taip apsisaugoma nuo nudegimų.
  • Pauzės funkcija (Stop + go)- ją įjungus visos kaitvietės perjungiamos į šilto patiekalo palaikymo rėžimą.


Ką reikia žinoti apie virykles?


  • Viryklė- tai kombinuota orkaitė ir kaitlentė. Jos gali būti įvairiai sukombinuotos: dujinis paviršius su dujine orkaite, dujinis paviršius su elektrine orkaite, elektrinis paviršius su dujine orkaite ir elektrinis paviršius su elektrine orkaite. Visos savybės atitinka atskirų orkaičių ir kaitlenčių aprašymus aukščiau.


Ką reikia žinoti apie garų surinktuvus?


  • Tipas. Gartraukiai būna įmontuojami į spintelÄ™, montuojami po spintele, montuojami prie sienos arba erdviniai gartraukiai. Montuojamų gartraukių beveik nesimato- jie paslėpti spintelėje, todėl matosi tik jų apačia. Montuojami prie sienos gartraukiai yra panašūs į nupjautą kūgį su stiklo arba grotelių sparnais arba į piramidÄ™. Erdviniai gartraukiai montuojami prie lubų virš centrinės maisto gaminimo erdvės.

  • Matmenys. Svarbiausias matmuo renkantis gartraukį yra plotis, nes jis turi atitikti paliktos nišos plotį. Standartiniai pločiai yra 60 ir 90 cm.

  • Oro srautas. Parodo garų surinktuvo galingumą (kiek kubinių metrų per valandą garų sutraukiama).

  • Filtrai. Dažniausiai gartraukiai turi aliumininius riebalų ir aktyvintos anglies filtrus. Riebalų filtrus galima plauti indaplovėje, jų paskirtis sugerti riebalų daleles ir garus. Kai garų surinktuvas veikia recirkuliaciniu būdu (garų rinktuvo nereikia jungti prie ortakio) naudojamas anglies filtras.

  • Triukšmingumas. Gartraukiui veikiant pirmuoju lygiu, triukšmo lygis dažniausiai yra 48-54 dB. Didinant traukimo greitį didėja ir triukšmingumas.


Ką reikia žinoti apie indaploves?


  • Tipai. Indaplovės būna arba įmontuojamos arba neįmontuojamos i baldus. Populiaresnės yra įmontuojamos indaplovės, nes atrodo kaip paprasta spintelė, be to, turi daugiau funkcijų. Dar būna modulinės indaplovės- jos yra komplektuojamos su virtuvės baldais ir gali būti montuojamos aukštai (panašiai kaip orkaitės).

  • Matmenys. Svarbiausias matmuo perkant indaplovÄ™ yra plotis. Standartiniai indaplovių pločiai yra 45 ir 60 cm.

  • Klasė. Indaplovių klasė yra matuojama trimis aspektais: energijos klasė, plovimo efektyvumo klasė ir džiovinimo efektyvumo klasė. Dažniausiai jos žymimos A, B, C raidėmis, A yra geriausia. Tobuliausias derinys- kai visos trys klasės yra A.

  • Talpa. Indaplovių talpa yra matuojama indų komplektais- nurodytas skaičius atitinka kiek indų komplektų telpa indaplovėje.

  • Programos.
  • Automatinė (įprasta)
  • Ekonomiška- vartojanti mažiau elektros energijos ir vandens.
  • Greitoji- tinka mažiau suteptiems indams, yra trumpesnė.
  • Intensyvioji- palaikoma aukštesnė vandens temperatūra todėl išplaunami ir dezinfekuojami stipriai sutepti indai.
  • Stiklo- Speciali programa stikliniams/ krištoliniams indams.
  • Skalavimo programa- tik praskalauja indus.

  • Specialios funkcijos.
  • "Multitab" funkcija. Jos dėka yra palaikoma tokia ciklo trukmė ir vandens temperatūra, kad būtų galima naudoti visokias plovimo priemones ir tabletes.
  • "AquaControl" sistema- apsaugo nuo vandens ištekėjimo iš indaplovės.
  • "FuzzyLogic" sistema- plovimui naudoja būtent tiek vandens, kiek jam reikia.


Ką reikia žinoti apie mikrobangų krosneles?


  • Tipai. Mikrobangų krosnelės būna įmontuojamos arba pastatomos laisvai. Įmontuojamos mikrobangų krosnelės yra brangesnės, tačiau jos atlieka paprastas orkaitės funkcijas. Laisvai pastatomos paprastos mikrobangų krosnelės atlieka maisto šildymo funkciją, tuo tarpu modernesnės laisvai pastatomos mikrobangų krosnelės ne tik pašildo, bet ir gamina maistą mikrobangų bei kombinuotu rėžimu. 

  • Talpa. Tai vienas iš pagrindinių mikrobangų krosnelės parametrų. Kuo ji didesnė, tuo daugiau maisto gaminimo variacijų galima pritaikyti.

  • Galia. Kuo didesnė mikrobangų galia, tuo greičiau pašildomas arba gaminamas maistas, nuo to atitinkamai mažėja ir krosnelės energijos sąnaudos, nes veikia trumpiau.

  • Funkcijos.
  • Pagrindinė funkcija- atšildymas. Atšildyti galima visus užšaldytus produktus naudojant skirtingą galią.
  • Pašildymas- taip pat viena iš pagrindinių funkcijų. Per kelias minutes galima pašildyti pagamintą maistą.
  • Grilis- papildoma funkcija. Jį  turi modernesnės krosnelės. Jį naudojant patiekalas bus traškus ir apskrudÄ™s. Ypač tinka ruošti picas, apkepus.
  • Termocirkuliacija- turi tik įmontuojamos krosnelės. Tai karšto oro tolygaus pasiskirstymo krosnelėje funkcija. Tinka pyragų kepimui, grybų džiovinimui, maisto šildymui keliais lygiais.
  • Virimas garuose- tokiu būdu ruošiamas maistas būna daug sveikesnis, neriebus.
  • Combi- mikrobangų funkcija kombinuota su griliumi. Naudojant šį rėžimą maistas greitai atšils ir apskrus.


Ką reikia žinoti apie skalbimo mašinas?


  • Tipai. Skalbimo mašinos yra arba pakraunamos oš viršaus arba iš priekio. Populiaresnės yra pakraunamos iš priekio skalbimo mašinos. Taip pat jos gali būti įmontuojamos(su sienele) arba laisvai pastatomos. Įmontuojamų modelių nėra daug, Dažniausiai perkamos yra laisvai pastatomos iš priekio pakraunamos skalbimo mašinos.

  • Klasė. Skalbimo mašinų klasė yra matuojama trimis aspektais: energijos klasė, skalbimo efektyvumo klasė ir grÄ™žimo efektyvumo klasė. Dažniausiai jos žymimos A, B, C raidėmis, A yra geriausia. Tobuliausias derinys- kai visos trys klasės yra A. Taupių skalbimo mašinų energijos klasė dažnai žymima A-10%; A-20%, A-30% ar netgi dar daugiau. Tai parodo kiek procentų energijos sąnaudos yra mažesnės už nustatytas A energijos klasės ribas.

  • Matmenys. Svarbiausias matmuo perkant skalbimo mašiną yra gylis, nes jis turi atitikti angos, paliktos skalbimo mašinai, gylį. Standartiniai skalbimo mašinų gyliai yra 45 arba 60 cm, bet būna ir dar mažesnių gylių.

  • Talpa. Skalbimo mašinų talpa yra matuojama kilogramais. Nurodytas skaičius parodo kiek kilogramų rūbų galima skalbti vienu metu. Dar šis rodiklis vadinamas skalbimo mašinos įkrova.

  • Apsukos. Parodo skalbimo mašinos galingumą- kuo daugiau apsukų tuo didesnė galia. Nurodytas skaičius parodo kiek kartų per minutÄ™ apsisuka būgnas.

  • Programos. Be standartinių programų, tokių kaip automatinė ar trumpoji, skalavimo programa, yra daug kitokių, specializuotų programų, tokių kaip skalbimo rankomis, šilko, sportinių drabužių, vaikų rūbų, itin greita, vilnos ir pan. programų. Ne visos programos būna visose skalbyklėse, tai priklauso nuo gamintojo ir modelio, tačiau visos skalbimo mašinos turi vienokias ar kitokias specialias programas.

  • Specialios funkcijos.
  • "AquaControl" sistema- apsaugo nuo vandens ištekėjimo iš skalbimo mašinos.
  • "FuzzyLogic" sistema- plovimui naudoja būtent tiek vandens, kiek jam reikia.
  • "DirectSpray"- tiesioginio įpurškimo funkcija.
  • "AquaSpar"- vandens taupymo sistema.


Ką reikia žinoti apie džiovykles?


  • Energijos klasė. Ji parodo, kokios yra elektros energijos sąnaudos. Dažniausiai džiovyklių energijos klasė būna A, B arba C. Jei džiovyklė itin ekonomiška, jos energijos klasė žymima A+ arba A++.

  • Talpa. Džiovyklių talpa yra matuojama kilogramais. Nurodytas skaičius parodo kiek kilogramų rūbų galima džiovinti vienu metu. Dar šis rodiklis vadinamas džiovyklės įkrova.

  • Statymas. Renkantis džiovyklÄ™, reikėtų žinoti, ar ji stovės atskirai nuo skalbyklės ar ji bus statoma ant skalbyklės. Statant džiovyklÄ™ ant skalbyklės jos matmenys turi būti tokie patys/ar truputi mažesni nei skalbimo mašinos. Geriausia rinktis vieno gamintojo skalbykle ir džiovyklÄ™, nes tada neiškils problemų džiovyklÄ™ statant ant skalbykles.

  • Programos. Tam, kad negadinti rūbų, džiovyklės turi daug įvairių programų. Populiariausios yra automatinis džiovinimas, marškinių, džinsų, vėdinimas šalt/karštu oru, medvilnės, sintetikos, vilnos.

  • Džiovyklės su garų funkcija. Tai brangiausios džiovyklės, kurios ne tik išdžiovina, bet ir išlygina rūbus. Po tokio džiovinimo rūbų nebereikia lyginti.


Ką reikia žinoti apie skalbykles su džiovykle?


  • Skalbyklė su džiovykle yra paprasta skalbimo mašina su papildoma funkcija- džiovinimu. Visa informacija apie tokią skalbimo mašiną atitinką aukščiau peteiktą informaciją apie skalbykles ir džiovykles atskirai.


Ką reikia žinoti apie dulkių siurblius?


  • Sausojo valymo siurbliai- jie yra labiausiai išplitÄ™, pigesni, paprasta priežiūra, gausus pasirinkimas. Tokio tipo šiuolaikiniai siurbliai veikia tyliai, turi susivyniojantį laidą ir dulkių maišelius. Taip pat jie turi įvairaus tipo vamzdžius bei įvairius antgalius, pavyzdžiui baldų, plyšių ir pan. Taip pat būna šio tipo vertikalūs siurbliai, vadinamieji "siurbliai-šluotos", kurių korpusas pritvirtintas prie rankenos.

  • Plaunamieji dulkių siurbliai- yra daugiafunkciai, nes gali valyti ir sausai, ir drėgnai, jais galima valyti langus, vertikalius paviršius, susiurbti išsiliejusi vandenį ir netgi valyti kriaukles. Kai kurie siurbliai ne tik valo ir drėkina orą, bet ir aromatizuoja jį. Reiktų žinoti, kad valymas tokiu siurbliu yra efektyvesnis negu paprastai manoma: ten, kur sausu siurbliu teks siurbti kas antrą dieną, plaunamuoju siurbliu užteks kartą per dvi savaites. Kaskart siurbiant į vandens talpyklą reikia įpilti vandens ir plovimo skysčio, o baigus siurbti viską išpilti.

  • Cikloniniai dulkių siurbliai- tokiems siurbliams nebereikia maišelių. Visos dulkės, veikiamos spirale kylančio oro srauto, nusėda plastmasiniame dulkių surinkimo inde, kuris, kad būtų efektyviau, yra permatomas. Jie turi įvairaus tipo vamzdžius bei įvairius antgalius, pavyzdžiui baldų, plyšių ir pan.





© 2008. Visos teisės saugomos UAB “Vladimpeks”.

Sprendimas: IT uostas, www.ituostas.lt